Koningsdag, de koningen in de Tarot

Op deze Koningsdag, hoe kan het anders, het verhaal van de Koningen, de mannelijke energie in de Tarot.

De vrouwelijke energie is de hartenergie, van verbinden vanuit liefde; de mannelijke energie daarentegen is de energie van doen, creëren en manifesteren.

In de Tarot werk je met vier koningen en als een van deze kaarten valt, betreft het een persoon of mannelijk energie. De vier koningen hebben ieder een andere basis. Waar de Koning van Staven staat voor passie, vuur, ondernemen en de staven vanuit de geschiedenis zijn verbonden met de Boerenstand, zo staat de Koning van Zwaarden voor het ego, conflicten, verstand en is verbonden met Edelen, zakelijkheid, zakendoen. De Koning van Bekers is verbonden met de Geestelijkheid, emoties, liefde, intuïtie en gevoel, vanuit vroeger tijden niet verbonden met ondernemen, maar met het hogere bewustzijn. De Koning van Pentakels daarentegen staat voor geld, materie, werk en inkomen, waar huis en haard, liefde en succes samenkomen en staat vanuit het verleden voor Kooplieden.

De vier Koninginnen in de Tarot hebben dezelfde energieën in zich, maar het grote verschil is dat de koninklijke mannelijke energie veel minder ontvankelijk is dan de vrouwelijke.  Koningin Máxima en Koning Willem Alexander zijn hier een mooi voorbeeld van.

De balans tussen de mannelijke en vrouwelijke energie bepaalt het resultaat, het succes. Je hebt beide energieën nodig om te groeien in bewustzijn en te creëren en manifesteren. De Tarotkaarten laten je zien waar je kwaliteiten en uitdagingen zitten in het hier en nu.  Hoe bewust ben jij je van je mannelijke energie en hoe zet je deze in?

Een lieve groet,

Petra

P.S:  ik schrijf dagelijks over de dag energie op TarotNL

Meer inspiratie? Schrijf je hieronder in en ontvang elke vrijdag een inspiratiemail.